En härlig familjedag

Igår var vi iväg till Svratka, som ligger ca 50 km söder om Pardubice, för att åka skidor tillsammans med Micha och hennes mamma, Jana.
I Svratka finns det en backe som är mycket barnvänlig med en knapplift och en liten barnlift. Vi hyrde skidor till Jacko och Oscar för 400 Kc för en heldag. Sedan fick man köpa point. 1 point kostade 1 kc och varje tur kostade 10 points. Så vi började med att köpa 100 points var. Oscar åkte gratis.
Oscar var mycket duktig och tålmodig och efter att åkt 5 åk med Jacko var han rätt  så trött men nöjd. Vi bestämde oss för att lämna tillbaka skidorna och till vår förvåning fick vi tillbaka 200 kc eftersom vi bara hyrt en halvdag. Vi tog en paus med lite korv och bröd. Sedan fick Jacko åka lite snowboard. Då passade vi på att åka pulka i den härliga snön.
När vi alla var nöjda packade vi in oss i bilen igen för att åka vidare till Michas stuga som ligger i Milovské Perniky. På vägen dit blev vi stoppade av ett gäng på ungefär 20 personer, utklädda till allt möjligt. Det sprayades parfym och ritades i våra ansikten. Ganska galet... Vi fick reda på att de firade Masopust.
När vi kom fram till Milovské Perniky fick vi stanna utmed vägen för att sedan pulsa upp i den djupa snön, för att nå stugan. Stugan var en liten och pittoresk.
När vi hade gått husesyn pulsade vi tillbaka till bilen och vidare till en restaurang för att äta god mat. Väl hemma igen i Pardubice var vi trötta men mycket nöjda över en lyckad dag i snön.

Kommentarer
Postat av: Kattis

Det låter jätte härligt och som en mycket trevlig alla hjärtans dag.

2009-02-16 @ 06:29:51
URL: http://kattisochgrabbarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0