Påsk helg

På långfredagen var vi hos Boje och Ann-Marie och hälsade på. Oscar hade klätt ut sig lite och ville ge dom ett litet påskägg.


De har även skaffat sig en liten ny familjemedlem lite hastigt. Det är en upphittad svart labrador på ca 4 månader. Jättesöt. Hur det gick till...
Jag fick ett sms av min väninna som frågade om jag ville ha en upphittad labrador valp. Eftersom det var en labrador gick mina tankar direkt till Boje och Ann-Marie. De har sagt att de tänkt att skaffa sig en svart labrador, men avvaktar. Jag frågade vilken färg det var på den och den var svart. Så jag ringde upp och frågade. En timme senare hade de hunden i sitt hem. Det var kärlek direkt.
Dagen efter dyker den "riktiga" ägaren upp och säger att hunden är deras. Efter mycket om och men så är nu hunden Bojes och Ann-Maries.

På påskafton var vi ute på långpromenad i Pardubicky. Oscar tog med sig sin sparkcykel som han fått av farmor och farfar i födelsedags present.

Vi har sett en skylt där det står "Zamecek", litet slott. Vi har aldrig sett något slott så nu skulle vi ut på upptäckt. Och vi fann det men det var stängt. Där fanns även en typ av minneslund.
Genom hörsägen ska detta vara en minnesplats för soldater som stupat under kriget. Jag får forska närmre i det.
På påskdagen var vi i Ceperka, en liten by mellan Pardubice och Hradec Kralove. Här firade vi påsk hos en skotsk familj som också har sina barn på dagis. Det var väldigt trevligt. Vi gjorde piskor, målade chokladägg, äggjakt i trädgården, färgade ägg och åt en stor buffe.


På annandag påsk åkte vi till Vesely Kopec. tillsammans med Dana, Robban och Alena. Området var öppet men alla byggnader var stängda. Det är en liten historisk by. Jättemysig och vi kommer säkert att åka dit igen när det är lite varmare. Efteråt åkte vi hem till Dana som bjöd oss alla på lunch.

Melodifestivals helg

Då har ännu en helg passerat.
I lördags hade vi fantastiskt fint väder. Vi firade 3 år i Tjeckien med vår hyresvärds familj. Vi blev bjudna på lunch. Först åt vi en av Danas goda soppor, sedan blev det bramboracky med någon typ av köttgryta och efter blev det kaffe med tårta och kakor. Om vi blev mätta?
Egentligen är det inte förräns idag som vi har varit här i tre år men det passade alla på lördagsförmiddagen.

På kvällen hade vi bjudit hit familjen Gustavsson för att se finalen i melodifestivalen. Vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle ha köttfondu. Och när vi höll på kändes det väldigt mycket åttital, kanske tidigt nitti, och jag tror att det lär dröja innan grytan kommer fram igen. Inte för att det inte var gott, för det var det. Vi provade att fondua strutskött, vilket var mycket gott. Populärast var nog osten.
Med tanke på vad vi ätit tidigare under dagen så kan man väl säga att kaloriintaget var ungefär detsamma som vad man ska få i sig under en hel vecka.
De tre små pojkarna hade också väldigt roligt och hade många småhyss för sig. Ett av dem var att hoppa i badkaret med kläderna på och bada. Och tittar man riktigt noga på korten ser man att vissa saker som ligger i badkaret bör absolut inte ligga där. Ett annat var att sno fågelmaten från fågelbordet.
Sötast var de, när de satt på rad på terassen och tittade på månen.
Årets melodifestival tyckte jag var väldigt bra och tyckte att rätt låt vann.
På söndagsmorgonen var vi alla lite trötta och sega.  Vid halv tolv åkte vi iväg till Hradec Kralove för att bowla. Kindergarten hade ordnat denna sammankomst.


Veckan som gått

I måndags hade jag och Katarina bakdag med barnen. Vilket var mycket uppskattad. Vi bakade bara kanelbullar...i mängder. Alltid bra att ha i frysen. På eftermiddagen var jag iväg med Jindrich, min veterinär, på uppdrag. Ett par vaccinationer.
I tisdags var jag hos frisören. Gjorde de vanliga slingorna och lite klipp. Hoppas på att få lite längre hår igen.
I onsdags spelade jag badminton.
I torsdags var jag hos tandläkaren med Oscar. Hans bett var inte korrekt så vi ska dit om nio månader igen för att se hur det ser ut. Men tänderna var bra.
I dag ha jag provat på plastik kirurgi. Nä, ingen bröstförstoring eller fettsugning.
Tog bort tre födelsemärken på magen.

Elvis

Igår var det dax för Elvis att dra ut sina tre kvarvarande mjölktänder. Han har sett rätt rolig ut med dubbla uppsättningar hörntänder.
Jag lämnade honom där vid halv tolv och skulle hämta honom vid fem. Han var inte alls glad att hamna i okända händer.
När jag kom tillbaka vid fem var det fullt hus på veterinärkliniken. I väntrummet fanns en salig blandning av djur, kaniner, ödlor, katter och hundar, som väntade på att få vård. Självklart med dess ägare. Jag tänkte att detta kan ta tid men veterinärvårdaren fick syn på mig och sa något snabbt på tjeckiska och drog iväg. Efter fem minuter kommer hon tillbaka med Elvis i handen, (som ser rätt groggy ut) och börjar prata med alla i väntrummet. Ett litet kaos infinner sig och vad jag förstår av det hela är att det är väldigt lång väntetid, minst två timmar. Alla rusar fram till henne och började prata, samtidigt som hon vinkar in mig, Jacko och Oscar i ett av rummen och stänger sedan snabbt dörren. Lite hysterisk.
Hon berättade vad de gjort och sen fick jag gå och betala. I väntrummet var det lite lugnare nu.
Billigt var det. 1000 kc gick allt på. Med min erfarenhet av kostnader på veterinärkliniker, brukar inte mycket gå under 1500 svenska kronor
image31

AirFlow

Då har jag provat på något nytt. Efter att ha varit hos  tandläkaren i torsdags bestämde jag mig för att ta bort missfärgningarna på mina tänder. Rött vin och kaffe är gott, men tänderna ser inte så fina ut efter ett antal år med dessa lastar. Så idag har jag varit iväg och gjort AirFlow.

Fick på mig skyddsglasögon, hätta på huvudet och "haklapp". I munnen satte hon någon typ av skena för att hålla läpparna på plats samt antagligen för att hjälpa till att hålla gapet öppet.
Sen började behandlingen.
En stråle av luft, bicarbonat och vatten sprutas på tänderna. Smakar väldigt mycket salt. Men som tur är fick man skölja ofta. Skyddsglasögonen var snabbt igensatta av saltblandningen, så jag såg inte så mycket. Vad det nu är man ska se. Så jag passade på att blunda och låtsades att jag var vid medelhavet och bada. Funkade rätt bra men fick många kallsupar av det salta vattnet;)
När allt var färdigt var jag tvungen att tvätta av ansiktet för jag såg ut som ett spöke. Alldeles vit utom där glasögonen hade suttit.
Tänderna.... dom blev jättefina. Jag är supernöjd. Känner mig nu ren och fräsch i munnen. Dock lite öm i tandköttet.
Kostnad 700 Kc


RSS 2.0