Skridsko premiär

Idag åkte Oscar skridsko för första gången. Kindergarten har ordnat så vi kan att åka ett par onsdagar på Cez arena med en instruktör.
Oscar fick lära sig att från knäsittande ställa sig upp, plocka puckar och försöka gå framåt med höga knä. Jag tror Oscar tyckte det var jättesvårt men jättekul. Nu vill han ha skridskor med hjul på.

Plötsligt så händer det!

Ungerfär en gång om året...knappt... tackar Jacko ja till mitt erbjudande att följa med och rida. Igår var det en sådan dag. Att det var klarblå himmel och 20 grader gjorde nog sitt till.
Och jag måste säga att han är jätteduktig. Han ryktar, tränsar och sadlar själv. Klarar av att trava och galoppera. Tar ett och annat skutt över träd.
Visst...lite gnäll var det i ett tidigt skede under ritten att han var trött i benen, ont i rumpan och låren men han bet ihop.
På kvällen kände han sig nöjd och belåten över sitt träningspass. Kanske följer han med lite oftare nu.

Predvádeciho dne hrebcu

Igår var jag, Oscar och Jacko iväg tillsammans med Rebecka och Björn till hingstvisning i Mnetice. Det är inte speciellt långt att gå ifrån Rebecka och Björn, då de i stort sett bor grannar med detta "center".
Jacko fick chansen att se vem jag har betäckt Felicity med, som väntas föla i mitten av maj. Och Björn som aldrig har varit med på något sådant här förrut fick en snabblektion i vad man tittar efter. Han verkade tycka det var väldigt intressant och vem vet... en dag kanske det står en häst i Andersson/Wistads trädgård.





IMG_9748.jpgIMG_9757.jpgGaspari I

Masopust

I lördags var vi iväg till en liten by som heter Piletice som ligger lite utanför Hradec Kralove. Här skulle vi fira Masopust-svenskt översatt till fasta-Masopusten är en fest som ordnas innan man går in i fastan. Samtidigt säger man adjö till vintern och välkomnar våren. Om det är så alltid vill jag låta vara osagt, men just på denna festen vi var på, var det så.
Oscar var på morgonen lite febrig och hostig men ville åka till festen i allafall eftersom det var kindergarten som hade bjudit in oss.
När vi kom dit var alla barnen utklädda med ris, blommor, lakan, djurkostymer etc..
Först bjöds det på en massa mat. Grytor, soppor,korvar och en massa bakverk. Oscar fann en bulle som han ville ha. Men han ville inte äta den där. Han ville åka hem och äta den och sedan sova. Sagt och gjort. Vi tittade lite när de dansade runt ett spökris. Sedan åkte vi hem med vår sjukling.
Det var klarblå himmel men rysligt kallt.
image26

Oscar har sedan varit rätt så dålig hela veckan med en ihållande feber på 39 - 40 grader och en hemsk hosta. Stackarn har fått följa med mig runt  på  ärenden till veterinären, posten och ögonläkaren. Men vad ska man göra när man är gräsänkling. Jacko har åkt till Sverige på jobb. Idag verkar det värsta ha lagt sig och vem vet...Kanske får jag sova lite inatt....

Fågelinvasion

Sedan slutet av januari har Pardubice fått nya gäster i form av korpar. I mängder. Klassikern "Fåglarna" dyker genast upp i tankarna.
                         image23

                                                                      


Veckan som gått

Då var det måndag igen. Veckan som gått har varit rätt så händelsefull.
Har varit och spelat badminton tre gånger denna veckan. Har även provat på att springa lite på H-centrums löpband. Det lär ju antagligen inte bli en vana. Föredrar att vara ute i naturen.
Har följt med Jindrich, min veterinär, på två turer runt östra och södra delen om Pardubice. Vi har bla undersökt, vaccinerat och registrerat hästar. Vi var även i Slatinany. Här ligger kontoret där alla hästar registreras förrutom fullblod och travare. I Slatinany föds de svarta Kladruby hästarna upp. En tjeckisk hästras.
Jag och Ann ridandes på kladruber på Hubertusjakten i november 07


Oscar har varit på teater, fått följa med Jacko till jobb. Vilket han tyckte var jätteroligt.
Han har även fått prova på att rida på Felicity för första gången.
Pardubices teaterTre förväntasfulla killar
Oscar och Felicity
Har varit på två restaurang besök. I onsdags träffades vi tjejer i supportklubben och åt en bit mat och i fredags var vi på SteakStation tillsammans med några  andra från supportgruppen. I lördags var Jacko och Oscar i Prag så jag passade på att besöka Rebecka, som är gräsänkling denna veckan. Vi tog en promenad med hundarna längst med ån och avslutade med en god kopp kaffe.
I går var vi på Ikea. Där åt vi köttbullar med sås, lingon och potatis samt inhandlade lite svenska varor.

Första gången

I lördags var det första gången jag förlorade ett set, 15-13, i badminton mot Katarina sedan vi började spela.
I måndags var det första gången jag, och Oscar , besökte Pardubices teater. Oscar tyckte det var himla kul och vill gärna dit igen.
Idag var första gången år 2008 som jag red Bailey barbacka.
Idag var första gången jag körde en tjeckisk registrerad hyundai i 110, eller var det 120...
Nya upplevelser är alltid kul, lärorikt och äventyrligt.

Fredag

Ja, då var det fredag igen och man frågar sig: Var tog veckan vägen? Många frågar mig om vad jag sysslar med här nere och om det inte blir långtråkigt. Svaret blir nej. Denna vecka har nog varit en typisk, lite att göra vecka, men när jag går igenom veckan har jag faktiskt haft att göra:)
I måndags morse var jag och Oscar iväg med Elvis till veterinären. Han skulle få sin botulism spruta. Han fick samtidigt en hälsokontroll och vi kom fram till att han måste dra ut tre tänder som han inte tappat ännu. Han luktar inte hallon i munnen precis.

Efter veterinärbesöket körde vi till Spojil och hälsade på Katarina och barnen. Vi tog en långpromenad i skogen i Spojil med hela barn- och hundskaran. Skogen där är jättefin att gå i och går man rakt igenom kommer man till en restaurang som vi hade tänkt att luncha i, men tyvärr var den stängd så vi fick glatt promenera tillbaka och intaga en god lunch hos Katarina istället. På kvällen var jag och pysslade om mina hästar.

I tisdags är det dagisdax för Oscar. Han börjar trivas riktigt bra nu. Vilket är jätteskönt. När jag hade lämnat var jag hos min frisör och blonderade/klippte mig. Idag var det lite dyrare. Jag använde två färger, så kostnade landade på 810 koruna mot de normala 670 när jag bara slingar/klipper. Jag kommer att sakna dessa priserna när jag kommer hem till Sverige. På kvällen var jag och gick en mörker promenad med Bailey genom Nemosices mörka kvarter.
 Detta är Bailey
Onsdag- Äntligen badmintondax.... Efter att ha lämnat barnen på dagis brukar jag och Katarina spela badminton på onsdagar. Det är så himla kul. Vi har kommit igång bra och spelar två gånger i veckan.
På eftermiddagen var vi och handlade på Hypernova( en stormarknad) innan vi hämtade barnen. Jag fick då reda på att de skulle fira Oscars 3 årsdag på dagis på torsdagen. De undrade om jag kunde ta med en tårta eller något. Självklart säger jag med vetskap om att jag precis har handlat och i kylskåpet hemma finns inget att använda för bakverk. Ändå kör jag direkt hem. Tänkte det löser sig. Åkte till stallet och funderade vidare vad jag kunde ta med och när jag kom hem hade jag bestämt mig. Kladdkaka med grädde. Så jag satte igång att baka mina kladdkakor. Och blev rätt nöjd med resultatet.
Torsdag- Idag kom Sara, mamma till Albin och Linnea, för att hämta Oscar. Jag hade ingen bil och en massa saker som skulle till dagis. Så då löste Sara det till mig.
Eftesom jag inte själv hämtade vet jag inte om kladdkaka gick hem hos de tjeckiska barnen men enligt Oscar var den god. Han hade fått sitta på en stol som en kung och alla hade gått fram en och en och grattat honom. Han fick dessutom en liten present. En fin liten trägubbe.
Själv tillbringa jag dagen med framkallning av kort till Danas elever. På eftermiddagen gick jag och Elvis till stallet. Var fantastiskt väder. Tog en ritt med Bailey. Naturen runt Nemosice är fantastisk att rida runt i.
En bra dag för både Oscar och mig. Oscar somnade med orden:
Imorgon vill jag till dagis!

RSS 2.0