Aznavour

I går åkte jag med Jindrich till Petrov som ligger ca 15 km från den Slovakiska gränsen. Där skulle vi hämta upp en av de hingstar som ska vara på deras station. Vi åkte vid halv tolv för det var lite osäkert om vi skulle åka eller inte pga snö oväder. Vi åkte via djursjukhuset i Brno och lämnade lite foder sedan vidare genom alla små vinplantage och vidare ner mot Hodonin och sedan Petrov.
När vi kom fram till Petrov fanns det inget utanför huset som gjorde att man kunde se att där skulle finnas hästar men väl innanför möts vi av en salig blandning av gäss, duvor, höns, skällande hundar, traktorer ja...mycket saker på en liten plats. I stallet stog det 4 stora hingstar uppställda i spiltor bredvid varandra. Mycket välskötta men kanske inte vad vi med svenska mott skulle kalla för säkert.
Hingsten, Aznavour, är en stor Belgisk arbetshäst med  lång härlig ljus man. Efter att ägarna och Jindrich pratat färdigt lastade vi och körde hemåt igen.
På vägen hemåt började det snöa rejält och under resans gång såg vi bilar och lasbilar som kört av vägen. Motorvägen från Brno till Prag var avstängd. Plogbilarna körde för fullt men vägarna blev snabbt fulla av snö igen eftersom vinden var rätt hård. När vi sedan kommer ca 45 km från Pardubice fanns det nästan ingen snö alls. Vägarna var torra och fina. En riktig kontrast. En rolig och spännande trip.
 Aznavour

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0