Bolehošť - Kräftskiva

I lördags var jag iväg för att titta på maratonkörning av fyrspann igen. Denna gång var det i en liten ort som heter Bolehost och som ligger strax utanför Hradec Kralove. 5 ekipage startade i fyrspann, inte så många, men det var även tävling för enbet och par så det var mycket hästar igång.
Av de 5 ekipagen, var det en som var med i Holland, nämligen Nesvacil. Hindrena var inte lika storslagna som i Holland men det är ju lite skillnad på ett VM och en regional tävling. Inträdet på 50 kc kändes mycket litet jämfört med att de 25 Euro i Beesd.
5 fyrspannsekipage startade och 2 kom i mål. Ett ekipages läderremmar gick i sönder så att fronthästarna gick åt ett håll och bakre åt ett annat. Kusken fick hastigt byta roll till ryttare, när han hoppade ur vagnen och upp på hästarna. Det andra ekipaget stötte imot en sidopellare så kraftigt att hela vagnen välte och alla flög ur. En bröt armen. På det tredje ekipaget gick mittskakeln sönder på.
Nesvacil var superduktig och forcerade hindrena i snabb takt. Han bjöd verkligen på en uppvisning.

Väl hemma igen var det dax att snabbt svida om för att gå på fest. Vi skulle på Crayfish party hos den skottska familjen Leanne och Nicky.
Vi hade en mycket trevlig kväll. Är inte hundra på om skottarna var så förtjusta i kräftor. Jag och Katarina var de som satt länge och mumsade i oss av de röda delikatesserna.

  Alison och John   Svenska snappsvisor på engelska är inte alltid så lätt                       Det var ryssligt kallt ute


Kommentarer
Postat av: Sara Frick

Hej

Såg mysigt ut. Hälsa dem nästa gång ni träffas!

Sara

2008-09-23 @ 20:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0