Melodifestivals helg

Då har ännu en helg passerat.
I lördags hade vi fantastiskt fint väder. Vi firade 3 år i Tjeckien med vår hyresvärds familj. Vi blev bjudna på lunch. Först åt vi en av Danas goda soppor, sedan blev det bramboracky med någon typ av köttgryta och efter blev det kaffe med tårta och kakor. Om vi blev mätta?
Egentligen är det inte förräns idag som vi har varit här i tre år men det passade alla på lördagsförmiddagen.

På kvällen hade vi bjudit hit familjen Gustavsson för att se finalen i melodifestivalen. Vi hade sedan tidigare bestämt att vi skulle ha köttfondu. Och när vi höll på kändes det väldigt mycket åttital, kanske tidigt nitti, och jag tror att det lär dröja innan grytan kommer fram igen. Inte för att det inte var gott, för det var det. Vi provade att fondua strutskött, vilket var mycket gott. Populärast var nog osten.
Med tanke på vad vi ätit tidigare under dagen så kan man väl säga att kaloriintaget var ungefär detsamma som vad man ska få i sig under en hel vecka.
De tre små pojkarna hade också väldigt roligt och hade många småhyss för sig. Ett av dem var att hoppa i badkaret med kläderna på och bada. Och tittar man riktigt noga på korten ser man att vissa saker som ligger i badkaret bör absolut inte ligga där. Ett annat var att sno fågelmaten från fågelbordet.
Sötast var de, när de satt på rad på terassen och tittade på månen.
Årets melodifestival tyckte jag var väldigt bra och tyckte att rätt låt vann.
På söndagsmorgonen var vi alla lite trötta och sega.  Vid halv tolv åkte vi iväg till Hradec Kralove för att bowla. Kindergarten hade ordnat denna sammankomst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0