118:de Velka Pardubice

I söndags var vi på vårt fjärde Velka Pardubice. Det är ett av Europas tuffaste galopprace på 6900 meter med hisnande hinder. En av de tillställningar jag kommer att sakna när jag åker hem till Sverige. Men man kan ju alltid åka ner och besöka det. Det var jättemycket folk även i år. Både Oscar och Elvis tyckte det var trångt men jag tror Oscar var rätt nöjd ändå för han fick leka i den uppblåsta ruschkanan som fanns där, äta sockervad och dricka läsk.


Varje år är det tyvärr nästan alltid någon häst som stryker med. Så även i år. Stall Albertovec hade två hästar till start, varav den ena fick avlivas  och den andra vann. Vilken säkert var ett plåster på såren i ca 15 minuter tills de fick reda på att de diskvalificerats pga att de inte rundat en kon. Fjolårets vinnare Sixteen som kommit in på en andra plats utsågs till ny vinnare.
Om detta blev för mycket för ägaren av stallet, som redan varit mycket sjuk sedan en tid tillbaka, vet man inte. Men stor sorg var det inom tjeckisk hästsport när han i måndags avled.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0