Oj vad tiden går....

Var ju ett tag sen jag var inne och skrev på min blogg. Tiden går alldeles för fort. Sedan nationaldagen har det varit möhippa, Sverigeresa, och bröllop samt en massa andra små äventyr.
Möhippan var väldigt lyckad. Vi kidnappade Sara vid tågstationen där hon sedan fick åka motorcykel ut till Kladruby. Där åkte vi alla häst och vagn med ett fikastopp inlagt. Efteråt spelade vi jättefotboll och lärde oss att utöva salsa. Sedan bar det iväg till Pardubice igen där vi fräschade till oss och gick ut för att äta. Sara fick på torget bjuda upp till salsadans vilket inte var några som helst problem för henne. Sedan avslutade vi på innestället Patapuf för att sedan på småtimmarna ta hem den blivande bruden.


I Sverige var det en hektiskt vecka. Vi skulle ställa till med stor fest redan på lördagen. Vi kom till Sverige på fredagen. Så när vi rullade in i Ängelholm så var det bara till att packa av allt i bilen och bege sig till Odinelundsmässen för att möblera.
Festen blev mycket lyckad förrutom att Sverige förlorade sin match.

Resten av veckan spenderades med goa och glada syskon och vänner, hustitt och midsommarfirande.
Vi rullade hemåt på söndagen genom att ta nattfärjan från Trelleborg. Vi tänkte att det kunde vara skönt att vara hemma på eftermiddagen på måndagen. Men allt blir inte som man tänkt sig. Strax efter Dresden exploderade vårt ena däck, så det var bara till att packa ut allt vi inhandlat samt resväskor för att få tag i reservhjulet. Väl på och allt inpackat igen så begav vi oss hemåt...puttrandes i 80.

Lagom till sju var vi hemma och jag satte mig direkt på cyklen efter utpackningen för att åka och krama om mina hästar..


Sveriges nationaldag

Planerna för dagen var att åka in till Prag tidigt. Ta en lunch, strosa runt lite och sedan bege oss till ambassaden som hade bjudit in alla utlandsboende stationerade i Tjeckien.
Men tyvärr blev det inte så, för Oscar var jättehostig under natten så efter mycket velande fram och tillbaka bestämde vi oss för att stanna hemma.
Istället blev det att jag följde med Jindrich som assistent. Vi började med en sårskada som inte ville läka ordentligt pga att hästen inte behöll bandagen på. Sedan åkte vi vidare till mitt gamla stall, Apolenka, och vaccinerade två hästar. Sedan gick färden vidare till ett stall utanför Kuneticka Hora. Där bodde en fantastisk trevlig familj som gärna ville visa sina nyförvärv av galopp hästar. Det kändes ganska komiskt med 8 personer i en box, där alla snackade i mun på varandra. Från något hörn hörde jag Jindrich berätta att det var en 2 åring från Frankrike. Efter rundvisningen så åkte vi ut till deras sommarhage. Där var det tre föl som skulle chippas, tas blodprov på för DNA och konturdiagrammas.

På kvällen hade vi en myskväll tillsammans. Tyvärr hade inte Oscar blivit bättre men han var på rätt gott humör.

Skoltripp

I måndags åkte jag och Oscar tillsammans med Katarina och hennes pojkar iväg på en skolresa med Danas klass. Vi åkte till en liten ort som heter Oucmanice.  Ligger ca 5 mil öster om Pardubice. I Oucmanice har det ett ekocentrum som lär barn (och vuxna) att källsortera och att leva på naturens resurser.

Boende var mycket fräscht och bra men maten var inte den bästa men dock med mycket korta intervall.

Första dagen undersökte vi närområdet med lekplats, damm och närköp. Andra dagen plockade vi grodyngel och annat spännande. På eftermiddagen åkte vi ner till Brandys nad Orlici och köpte glass. Matade även fiskarna med den medtagna eftermiddagsfikat. Tredje dagen var vi och tittade på alla djuren och bakade bröd i en uteugn. Barnen hade jätteroligt och var rätt trötta och slitna på vägen hem.


Filosophy

image61

Så då äntligen har den lilla fått ett namn: Filosophy
Pappa är holsteiner hingsten Gaspari I och mamman är  Felicity som är svenskt varmblod. Filosopy som är född i Tjeckien kommer att bli tjeckiskt varmblod.

RSS 2.0