Efter regn kommer solsken

Alla vet vi hur skönt det är att göra ett besök hos hårfrisörskan. Man blir ompysslad i ca 2 timmar. Håret tvättas, masseras och klipps. Sen blir man snyggt stylad. Efter ett besök känns håret fräscht och luftigt och oftast har jag alltid efteråt väldigt svårt att få håret precis som frisören fick det.

I morse åt jag jordgubbar direkt från jordgubbslandet samtidigt som morgonsolen tittade fram mellan de mörka molnen. Sedan cyklade jag ner till frisören. Försökte ta ut pengar i automaten men efter att försökt i 5 automater gav jag upp. Troligtvis har mitt VISA kort drabbats av Spanska sjukan. Inga pengar fick jag. Tur att man är stammis hos frissan för hon tog imot mig ändå.
Jag får min slingor i håret och sätter mig och väntar mina normala 20 minuter. Sedan går jag som vanligt och sätter mig vid schamponeringen när tiden är ute. Ser då de tunga molnen som kommer in och strax därefter är det dax för dessa härliga hagelskurar som dyker upp i Tjeckien under sommarmånaderna. Jaja säger jag till frissan. Det är över tills jag ska cykla hem. Men ack vad fel jag hade. Det bara vräkte ner och eftersom Oscar ska hämtas klockan tre var det bara till att sätta sig på cyklen och trampa hem.
Just nu ser jag ut som en nytvättad afganhund i håret och känner mig inte alls som en som precis har varit på besök hos frissan. Känner mig mer som en som blivit islängd i Chrudimska(ån som går här utanför).
Men nästa vecka ska det bli 30 grader varmt. Det ska bli skönt.

Hemma igen

Då var man hemma i Tjeckien igen efter en fantastisk semester i Spanien. Efter många om och men så fick vi bokat biljetter till hela familjen inklusive hundarna. Det har varit riktigt roligt och trevligt att få träffa mina föräldrar igen. Det blir ju inte så ofta tyvärr eftersom de valt att flytta så långt söderut. Deras nya hus som de hyr är jättefint. Det ligger ca 3 mil öster om Malaga och har pool och en glimt av havsutsikt. Vi har trivts, myst och ätit gott.
Oscar har också haft  fantastiskt roligt med mycket bad och snäckletande.

RSS 2.0