Masopust

I lördags var vi iväg till en liten by som heter Piletice som ligger lite utanför Hradec Kralove. Här skulle vi fira Masopust-svenskt översatt till fasta-Masopusten är en fest som ordnas innan man går in i fastan. Samtidigt säger man adjö till vintern och välkomnar våren. Om det är så alltid vill jag låta vara osagt, men just på denna festen vi var på, var det så.
Oscar var på morgonen lite febrig och hostig men ville åka till festen i allafall eftersom det var kindergarten som hade bjudit in oss.
När vi kom dit var alla barnen utklädda med ris, blommor, lakan, djurkostymer etc..
Först bjöds det på en massa mat. Grytor, soppor,korvar och en massa bakverk. Oscar fann en bulle som han ville ha. Men han ville inte äta den där. Han ville åka hem och äta den och sedan sova. Sagt och gjort. Vi tittade lite när de dansade runt ett spökris. Sedan åkte vi hem med vår sjukling.
Det var klarblå himmel men rysligt kallt.
image26

Oscar har sedan varit rätt så dålig hela veckan med en ihållande feber på 39 - 40 grader och en hemsk hosta. Stackarn har fått följa med mig runt  på  ärenden till veterinären, posten och ögonläkaren. Men vad ska man göra när man är gräsänkling. Jacko har åkt till Sverige på jobb. Idag verkar det värsta ha lagt sig och vem vet...Kanske får jag sova lite inatt....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0