Padda eller groda
Min vän tycker lökgroda!
Jag tycker grönfläckig padda
Här är DEN vi diskuterar!
Jag håller med din vän! ;-)
Ska se om jag hittar en bra länk till lämplig ögonläkare;-)
Stekta grodlår med vitlök och örter
Grodlår är jättegott, tro mig! Men smaken är så mild att den är ännu mer beroende av kryddning än kycklingkött. Därför är det en bra idé att marinera före stekningen. Grodlår äts över hela Asien, det är inget konstigt med det. Däremot vet jag inte om vanan att äta den här delikatessen kommit från Frankrike till Asien eller tvärtom.
Ingredienser och tillagning
Till 1 portion behövs
6 Grodlår
1 msk Ostronsås
1 Finskivad vitlöksklyfta
1 msk Grovkrossad vitpeppar
1 msk Fisksås
1 msk Röd vinäger
1 msk Socker
1 msk Hackad färsk mynta
1 msk Hackad färsk koriander
1 Skivad färsk chilifrukt
Marinera grodlåren i ostronsås i minst 1 timme.
Stek grodlåren i oljad wok i 5 minuter. Vänd då och då. Skjut dem åt sidan och rosta vitlöken tills den blir lätt brun.
>> Tillsätt vitpeppar, fisksås, vinäger och socker. Rör om och låt allt koka ihop med grodlåren i 2 minuter. Späd med ett par matskedar vatten om det börjar bli torrt i pannan.
Lägg slutligen i örter och färsk chili och rör om. Tag av värmen.
Arrangera grodlåren på en tallrik. Häll över steksåsen med alla kryddorna.
Mums! Synd att receptet gäller grodor och inte paddor.
Tycker den passar att vara tillsammans med dom som jobbar...på flygbasen!:))