Padda eller groda

Vi är inte eniga om grod/paddan. Vad tycker ni?

imgres.jpg Min vän tycker lökgroda!

imgres.jpgJag tycker grönfläckig padda

Här är DEN vi diskuterar!

 


Kommentarer
Postat av: Kattis

Jag håller med din vän! ;-)

2012-08-16 @ 14:06:15
URL: http://kattisochgrabbarna.wordpress.com
Postat av: Mimmi

Ska se om jag hittar en bra länk till lämplig ögonläkare;-)

2012-08-16 @ 14:11:07
Postat av: Bosse Bus

Stekta grodlår med vitlök och örter


Grodlår är jättegott, tro mig! Men smaken är så mild att den är ännu mer beroende av kryddning än kycklingkött. Därför är det en bra idé att marinera före stekningen. Grodlår äts över hela Asien, det är inget konstigt med det. Däremot vet jag inte om vanan att äta den här delikatessen kommit från Frankrike till Asien eller tvärtom.

Ingredienser och tillagning

Till 1 portion behövs

6 Grodlår
1 msk Ostronsås
1 Finskivad vitlöksklyfta
1 msk Grovkrossad vitpeppar
1 msk Fisksås
1 msk Röd vinäger
1 msk Socker
1 msk Hackad färsk mynta
1 msk Hackad färsk koriander
1 Skivad färsk chilifrukt

Marinera grodlåren i ostronsås i minst 1 timme.

Stek grodlåren i oljad wok i 5 minuter. Vänd då och då. Skjut dem åt sidan och rosta vitlöken tills den blir lätt brun.

>> Tillsätt vitpeppar, fisksås, vinäger och socker. Rör om och låt allt koka ihop med grodlåren i 2 minuter. Späd med ett par matskedar vatten om det börjar bli torrt i pannan.

Lägg slutligen i örter och färsk chili och rör om. Tag av värmen.

Arrangera grodlåren på en tallrik. Häll över steksåsen med alla kryddorna.

2012-08-16 @ 15:51:58
Postat av: Mimmi

Mums! Synd att receptet gäller grodor och inte paddor.

2012-08-16 @ 16:10:52
Postat av: Ingela

Tycker den passar att vara tillsammans med dom som jobbar...på flygbasen!:))

2012-08-17 @ 22:18:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0