En resa till Pardubice Del 3

Söndag morgon började precis som de övriga morgnarna. Dana skämmer bort oss och fixar frukost. Efteråt beger vi oss till AFI Palace igen för att inhandla en Beyblade. Hade ingen aning om vad det var men nu vet jag.
Efter lunch begav vi oss till Dostihové závodiště = Pardubice race cource. Här skulle det 121:e loppet i ordningen avverkas av Velkou pardubickou České pojišťovny. Det är ett lopp på 7 kilometer med ett stort antal hinder som ska ridas. I jockeysadel!!! Vinnaren kammar hem 4,5 miljoner Korunas

 


Hindrena är höga och breda
Vinnare blev den lilla farbrorn på 59 år, Josef Vana med Tiumen. Helt fantastiskt prestation.

En resa till Pardubice Del 2

Lördag morgon började precis som föregående. Dana kom och fixade frukost till oss. Jag och Oscar hade lägenheten helt för oss själva medans Dana bodde hos en vännina som inte bodde så långt ifrån.
Sen så åkte jag iväg på hästtävling i Brozany tillsammans med Mísa. Oscar stannade kvar med Dana. Det var väldigt kallt och blåsigt.Hoppbanan i Brozany ligger väldigt fint för i bakgrunden har man Kunětická Hora.

Mìsas häst är ett fyraårigt sto efter Beethowen. Samma pappa som Bentley har. Alltså Felicitys första föl.
Väldigt fin och trevlig häst. Det gick bra. Fick en 5:e placering.
Efter hopptävling och lunch tog vi trolleybus 2 till Pardubicky för att hälsa på Malin, Oscar och Max som flyttat in i det hus som vi en gång bodde i. Vi blev bjudna på en mycket god paj och glass. Oscar lekte lite med Max eller om det var mer tvärtom...
När vi skulle hem tog vi en promenad längst Chrudimska.
Blev ett stopp på ytterligare en kinesrestaurang för att sedan bege sig till det fyrverkeri som skulle utspelas i stan. Många, stora och färgfyllda raketer avfyrades. Mycket folk hade samlats längst med Labe som rinner genom staden, för att se detta.
Det var mycket festligheter i stan pga Velka Pardubice som går på söndagen.
Kvällen avslutades med svåröppnad flaska Frankovka som krävde mycket list, styrka, och silning innan den kunde avnjutas, och ett parti Fia med knuff.

En resa till Pardubice Del 1

I helgen var jag och Oscar i Pardubice för att hälsa på vänner samt att återuppliva gamla minnen.
Vi tog tåget från Kecskemet till Budapest. Därifrån fick vi byta tågstation så det blev lite Metro för att ta sig till Budapest Keleti. Sedan var det bara att hoppa på IC tåget Jaroslav Hasek till Pardubice. Mycket smidigt. På resan löste vi knep och knåp. Mös och åt självklart godis. Resan gick fort och vi var framme strax innan halv sex. Där mötte Dana oss och vi gick till hennes lägenhet där vi skulle bo.
Fredag förmiddag började med ett besök på Svenska skolan. Där jobbar Jessica med sina två elever Freja och Embla. Fika blev det som Dana ordnade med. Kex och chips serverat med kaffe/juice. Nyttigt -nej- men gott!
Efter det gjorde vi ett besök på köpcentrumet AFI Palace. Många härliga butiker att besöka och fick shoppat lite kläder till Oscar och Eric. Ja, och lite till mig själv.
På Eftermiddagen besökte vi Oscars gamla dagis, Fyrklövern, och fick träffa både rektorn och fröken. Oscar fick leka lite på lekplatsen och titta in på dagiset, Kycklingen, som var hans avdelning.
Efteråt besökte vi vår hyresvärds hem - där Oscar har många härliga minnen ifrån såsom deras höns, trädgårdslandet med massa jordgubbar, rädisor, morötter och annat gott.
På vägen hem besökte vi vad vi brukade kalla för SMS-Kinesen. Det är en helt vanlig restaurang som vi ofta smsade till vad vi ville ha och sedan var det bara att hämta. Nu stannade vi och åt istället. Det vanliga - M26. Krispig anka med en fantastiskt god sås och ris.
Sen var det bara hem och vända i dörren. Ett besök på Cafe Bayern med Mìsa blev det också.




Dålig uppdatering

Tiden rinner iväg... känns som man inte hinner med bloggen. Eric är riktigt aktiv nu så att sitta still vid datorn är nästan lyx. Allt ska undersökas. Häromdagen lyckades han bestiga hela trappan. Överlycklig! Dock tyckte han att neråt var svårare.
Hans framtänder börjar sticka fram. Ja...tiden går så fort.


Hejsan alla!!
Oscar trivs bra på skolan. Han är jätteduktig på både matte och läsförståelse.
Vi har haft besök av Jackos härliga föräldrar. Har gjort lite småutflykter, packat ihop poolen, jagat spindlar under deras vistelse här. Vi gjorde även ett weekendbesök till Budapest.
Vi har haft surströmmingsfest. Rättare sagt...Norrläningarna fixa skivan, vi fixa lokal! Det både luktade och smakade illa men med ett härligt festsällskap så glöms det bort. Våra dammfiskar gillade det inte alls, för de har dragit.
Sen har jag börjat springa. Har aldrig gillat denna aktivitet men måste erkänna att det är faktiskt rätt skönt. Får väl se hur länge det känns så.
På torsdag drar jag och Oscar till Pardubice för att träffa gamla vänner. Ska bli jätteroligt.

RSS 2.0