Eric snackar på....


Bad, bad och åter bad!

Poolen har kommit upp och mycket bad har det blivit under veckan!
Eftermiddagsdopp!
Kvällsdopp!
Morgondopp!
Det har varit mycket varmt under veckan. Badtemperaturen har stigit från 19 till nästan 28 gradet på bara 5 dagar. Nu får vi eller rättare sagt Oscar ta det lugnt med badandet. Han har haft ont i ett öra nu i två dagar.

SWEA middag

Igår var jag tillsammans med Sandra medbjuden av Pernilla till SWEAs tjejmiddag i Budapest. Himla trevlig att få träffa andra svenska tjejer och höra om deras tillvaro i Ungern. På väg till restaurangen passerade vi den magnifika basilikan St Stefan.
Basilika i arkitektonisk mening, alltså inte kryddväxten... är att det är en kyrkobyggnad av halltyp – förebilden för alla kristna kyrkobyggnader. Det är dessutom en kanonisk (kyrkorättslig) term för att beteckna vissa kyrkobyggnader som av historiska eller andra skäl åtnjuter en särskild status inom den katolska världen.
Tyvärr passera vi den bara men jag ser verkligen fram imot att få besöka den även invändigt.
Tror att det kan bli många turer till Budapest.
Vår middag avnjöts på Trattoria Pomo D'Oro. Mycket trevlig restaurang med god mat, bra service och härlig miljö.

Eric säger God Morgon


Soligt och varmt

Det är varmt i Ungern. Vi har ca 34 grader varmt. Härligt!
När vi kom ner funderade vi på om det var lönt att köpa en pool i år eller inte. Vi kom fram till att det MÅSTE vi. Inte bara för att det är varmt utan även för att Oscar är en riktigt badkille, även Eric verkar vara stöpt till detsamma. Den pool vi hade med från Sverige insåg vi rätt snabbt att den var alldeles för liten.
Att hitta pool visade sig inte vara helt enkelt. Vi ville ju ha en 122 cm djup samt en med metallställning. Hittade ingen i Kecskemet så i fredags begav vi oss till Budapest för att söka.
Tyvärr fann vi ingen men vi hittade till IKEA. Snabbvisit med lite kvällsmat. Självklart blev det köttbullar:)
Hem kom vi utan pool.
På lördag var alla affärer stängda pga nationaldag så vi tillbringade dagen med att packa upp lite flyttkartonger. Eftersom vi var inne större delen av dagen, och missade den goa värmen, bestämde vi oss för att prova vår bastun. Riktigt skönt!
På söndagen fortsatte vår jakt efter pool. Vi bestämde oss för att åka in till Budapest igen. Denna gång åkte vi till det andra IKEA som finns i Budaörs. Inte för att leta pool utan bara av ren nyfikenhet. Finns det ett IKEA i närheten måste det ju bara besökas. Man får en känsla av "hemma"!
Vi var i den ena butiken efter den andra utan att hitta den poolen vi ville ha och till sist bestämde vi oss för att sänka våra krav. Vi fann denna Intex poolen.
Måndagen gick åt att rigga och fylla på och idag har vi tagit premiärdopp!
Värmen och solen ska hålla i sig ett tag till. På torsdag har de lovat 38 grader.

Resan ner

Resan ner gick bra. Vi körde på bilen på tåget i Hamburg för att sedan köra av i Wien dagen efter.
3 glada grabbar på tåget
3 glada grabbar på tåget!

Dags att köra av tåget

Dags att köra av
Sedan är det normalt sett bara drygt en 3 timmars bilfärd till Kesckémet men bilköer strax utanför Budapest försenade oss något.

Eftersom inte flyttbilen kunde lasta ur vårt bohag förräns på måndagen så bodde vi i en lägenhet som FMV har här nere.
Det var varmt och skönt när vi kom ner men precis när vi installerat oss i lägenheten började det regna ganska mycket. En enorm översvämmning på gatorna blev det. Ett litet mini Venedig

Kecskemét

Ja, hit har jag flyttat tillsammans med familjen.

Kecskemét ligger halvvägs mellan huvudstaden Budapest och landets tredje största stad, Szeged ,  86 km från dem båda och nästan lika stort avstånd från de två stora floderna i landet, Donau och Tisza . Kecskemét har ca 110 000 invånare.

Namnet på staden härrör från det ungerska ordet kecske, som betyder " get ".

 


Välkommen till min nya blogg!

Så.. då ska jag försöka komma igång och blogga igen. Tar väl ett tag att komma igång och utforma sin nya blogg men mellan blöjbyten och matlagning hinner jag säkert med att designa och göra inlägg i bloggen...Jahappp...akut blöjbyte....


RSS 2.0