Andra stoppet, Santorini

Wow!!!...vilken ö. 
 
Norwegian Jade lade till strax utanför den lilla staden Fira, som är huvudort på Santorini. Från kryssningsfartyget fick vi ta en mindre båt som kunde lägga till vid hamnen Skala Firon. Hamnen är alldeles för liten för att kunna ta stora fartyg.
Nästa 300 meter ovanför hamnen Skala Firon, ligger staden Fira. Dit kom vi antingen genom att ta "trapporna" eller linbanan. Med tanke på den 40 gradiga värmen som var, så beslutade vi oss för att ta linbanan upp. Och det var vi inte ensamma om. Kön var lång men efter en halvtimme så var det äntligen vår tur att ta den hisnande färden upp mot Fira.
Fira består till stor del av kullerstensbelagda gågator och små gränder. Det finns även ett stort torg. Fira förstördes av en jordbävning 1956, men har återuppbyggts.Staden är byggd på terasser ner mot havet och bjuder på fantastiska vyer.
 
Santorini var ursprungligen en rund ö, men en jordbävning och ett vulkanutbrott på 1400-talet fKr gjorde att öns mitt sjönk och gav den det utseende den har idag.
 
När vi sedan skulle bege oss ner till hamnen bestämde vi oss för att ta "trapporna" som även är åsnevägen. Jag kunde inte i min fantasi ana att det var så många åsnor och mulor som tog turister upp och nerför denna väg. Men vi hade bestämde oss för att gå ner för de kullerstenbelagda trapporna. 
Lagom nere så började även solen gå ner och gjorde vyerna om inte mer spektakulära. 
 
Santorini är fantastiskt och känner att ett nytt besök dit är ett måste!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0