En resa till Pardubice Del 1

I helgen var jag och Oscar i Pardubice för att hälsa på vänner samt att återuppliva gamla minnen.
Vi tog tåget från Kecskemet till Budapest. Därifrån fick vi byta tågstation så det blev lite Metro för att ta sig till Budapest Keleti. Sedan var det bara att hoppa på IC tåget Jaroslav Hasek till Pardubice. Mycket smidigt. På resan löste vi knep och knåp. Mös och åt självklart godis. Resan gick fort och vi var framme strax innan halv sex. Där mötte Dana oss och vi gick till hennes lägenhet där vi skulle bo.
Fredag förmiddag började med ett besök på Svenska skolan. Där jobbar Jessica med sina två elever Freja och Embla. Fika blev det som Dana ordnade med. Kex och chips serverat med kaffe/juice. Nyttigt -nej- men gott!
Efter det gjorde vi ett besök på köpcentrumet AFI Palace. Många härliga butiker att besöka och fick shoppat lite kläder till Oscar och Eric. Ja, och lite till mig själv.
På Eftermiddagen besökte vi Oscars gamla dagis, Fyrklövern, och fick träffa både rektorn och fröken. Oscar fick leka lite på lekplatsen och titta in på dagiset, Kycklingen, som var hans avdelning.
Efteråt besökte vi vår hyresvärds hem - där Oscar har många härliga minnen ifrån såsom deras höns, trädgårdslandet med massa jordgubbar, rädisor, morötter och annat gott.
På vägen hem besökte vi vad vi brukade kalla för SMS-Kinesen. Det är en helt vanlig restaurang som vi ofta smsade till vad vi ville ha och sedan var det bara att hämta. Nu stannade vi och åt istället. Det vanliga - M26. Krispig anka med en fantastiskt god sås och ris.
Sen var det bara hem och vända i dörren. Ett besök på Cafe Bayern med Mìsa blev det också.




Kommentarer
Postat av: Kattis

Det låter alldeles fantastiskt! Blev rörd när du beskriver mötena med Dana och Stanislav och att Oscar fick träffa dem igen. M26, den saknar jag! ;-)

2011-10-14 @ 19:13:21
URL: http://kattisochgrabbarna.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0