Det gjorde ont!

Så, då har man testat den ungerska sjukvården och den får helt klart godkänt. Det må vara gammalt och slitet men kunskapen och servicen har varit utmärkt!
Varför jag varit där....?

Igår skulle jag rida efter två veckors uppehåll så jag såg verkligen fram emot min och Matildas lilla ridtimme som vi har varje onsdag.
Vid stallet kände jag och Matilda för att prova på att byta häst, så vi gick och frågade vår ridlärare om detta var okej. Hon tyckte vi kunde byta i slutet av lektionen för Odessa som min häst heter hade inte blivit riden så mycket i veckan. Hon är ett 6 årigt sto eller var det fyra... Jaja, lite het kan hon bli för hon har inte varit riden så länge men hon har alltid gått att lugna.
Märkte när jag skulle tränsa henne att hon var lite nervig men lugnade snart ner sig. Samma sak med henne när vi kom in i ridhuset och när jag satt upp. Hon hade bråttom. Efter några skrittvarv kändes hon lugn och jag fick då syn på att det stack ut lite hö från munnen. Det kan hon ju inte ha där, tänkte jag och lutade mig fram för att ta bort det. Då var det som "Beelzebub" flög in i henne. Kände att jag hade rätt god kontroll på henne och när det kändes som hon började lugna ner sig något från sina brall och capriolliknande skutt så tog hon ny sats och jag kände att nu lämnar jag sadeln. Vilket jag gjorde och landade rätt ner i grusen. Direkt kände jag en fruktansvärd smärta i mitt ben och jag kunde inte röra mig. Känner mig helt avdomnad från midjan och ner. Ridläraren frågar om hon ska ringa ambulans och min första tanke blir ett ja, men jag samlar mig och försöker verkligen känna efter om jag inte kan röra mitt ben. Smärtan intensifierades och känseln kom tillbaka så jag sa att vi kunde vänta.
Väl hemma beslutade vi för att ta Militärsjukhuset dagen efter istället för att åka till akuten och bli sittandes ett par timmar. Natten var dock jobbig. Blev väldigt illamående och hade ont.
Nu har jag varit där och de tömde ut 50 ml blod från låret. Blivit en blödning och en "krater" i lagret mellan muskeln och fettet. Om jag fattade det rätt...
De tog även röntgenplåtar på huvudet och på min näsa. Ingen fraktur. Skönt. Så nu är det vila, vila, vila och återbesök på måndag.


Kommentarer
Postat av: Ninni

Låter inte så skönt!! Vila och ta det försiktigt. Sen är det upp igen:)

2011-12-08 @ 18:54:32
Postat av: Mimmi

Absolut! Fast nästa gång blir det på min egna lilla Brunte:)

2011-12-08 @ 19:09:17
Postat av: Kattis

Åh, Mimsan! Har ju sagt att det är farligt med hästar....;-) Då fick du träffa läkaren till sist! Hoppas att du mår lite bättre. Tänker på dig! Kramar

2011-12-08 @ 19:32:14
URL: http://kattisochgrabbarna.wordpress.com
Postat av: Mimmi

Finns mycket som är farligt. Detta året känns det som om det kvittar vad jag sysslar med, så ska olyckan vara framme....

2011-12-08 @ 19:37:47
Postat av: Ninni

...men snart är det ett nytt olycksfritt år med många mysiga ridtimmar, utan avkastning eller några andra olyckor. Du har väl fyllt din kvot, vad det verkar;)

2011-12-08 @ 21:00:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0