Veterinärbesök

Då har man varit på en veterinärklinik i Ungern. Inget allvarligt. Bara ElvisP som behövde en ny rabiesspruta. Kliniken ligger i samma område som vi bor på så min tanke var att traska bort och visa ElvisP, passet och därefter boka tid. Det visade sig att veterinären talade tyska vilket underlättade en hel del. Han informerade även att den andra veterinären som jobbade där kunde engelska. Men han var inte där just då.
Det behövdes inte boka någon tid. ElvisP som långt innan vi kom innanför grindarna annat oråd var mycket bestämd att dra mot utgången direkt och då menar jag verkligen dra. Han ville absolut inte vara där inne!!
ElvisP fick sin spruta -motvilligt- och notan hamnade på 130:-. Billigt!
Bilden har inget med texten att göra - förrutom att det är ElvisP:)

Spindlar

Innan jag åkte ner tyckte jag att jag övervunnit rätt mycket av min spindelfobi. I stallet höll jag spindelbeståndet så minimalt som möjligt genom att gå med min dammvippa en gång i veckan. Funkade perfekt!
Men här.....här är så många, så stora och så äckliga. Jag får panik!!!
Dammvippan är för liten för dessa bestarna.
Denna veckan har jag turen att ha svärföräldrarna på besök och de har inga som helst problem att ta i dessa äckliga varelser. De har fått i uppdrag att eliminera så många som möjligt och de gör ett bra jobb.

Gräsklippare

Med oss ner hade vi vår handjagare. Gräsmattan här är ju inte så stor här så den skulle bli perfekt, tänkte vi. Men ack vad både tråkigt och jobbigt det var att dra den.
Så vi bestämde oss för att köpa en liten smidig batteridriven gräsklippare. Efter mycket letande hittade vi så vår gräsklippare. En BOSCH sladdlös 36 VOLT ROTAK 34 LI ERGO-FLEX.
Efter att nu ha premiärkört den kan jag bara varmt rekommendera den till alla med små gräsmattor. Lätt, tyst och smidig. Samt att gräsbehållaren rymmer mycket. Får toppbetyg.


Veckan som gått

Förra veckan gick i en rasande fart. Oscar började skolan. De är tre stycken som började nollan i svenska skolan. De kommer att gå tre dagar i veckan. Oscar tyckte att första dagen var riktigt skoj och längtar tills imorgon då det är dax att bege sig dit igen.
Har även varit iväg och ridit. Var på ett stall som bedriver ridskola/ uppfödning och inackordering. De har ca 40 hästar på anläggning. Det var himla kul att få sitta upp i sadeln igen. Fick rida ett 7 årigt sto som hette Odett.
I fredags begav sig Oscar och jag till Budapest för att heja fram Sverige tillsammans med större delan av supportgruppen här nere. Det var en fantastiskt stämning och väldigt blågult i Budapest.
Oscar redo för att heja fram Sverige

Samlad trupp mot Puskás Ferenc Stadion

I tunnelbanan var det trång, varmt och HÖG ljudvolym

 

Tyvärr gick det inte vägen men den upplevelsen som alla svenska supporters bjöd på
kommer att ge ett minne för livet

Magyarország - Svédorszag
2          -  1

RSS 2.0