Domben Beach

Idag har vi gjort ett besök på "stranden". Det blev kort men intensivt. Det hanns bada och fika. Stackars Eric hade oturen att få ett getingstick.


Venedig - turistfälla?

Venedig är en helt galen stad med alla sina gränder, gondoler, båtar och turister. Sen alla duvorna på Marcus platsen som inte får matas men som matas iallafall... Detta var Oscars stora höjdpunkt för dagen och lyckan var total när en duva satte sig på hans hand. Visst är Venedig en turistfälla men det är ju så fantastiskt att bara vara här och se allt. Måste upplevas!!


Vilken mysig stad!

Idag har vi spatserat runt i Sloveniens huvudstad, Lubljana. En fantastiskt liten stad som erbjuder allt som en storstad gör fast i ett lite mindre format. Kanske rent av skulle kunna jämföras med ett yttepytte format av Prag. Här bor endast 280 000 invånare men här finns ändå det mesta. Staden ger ett rent intryck och det är alltid nära till en soptunna att slänga skräp i, även källsortering finna på vissa delar. Var vi än har gjort ett besök har alla talat engelska. Idag har vi sett slott, drakar, broar, vackra byggnader och gatumusikanter. Spatserat längst med floden Ljubljanica och Tivoli Park. Har även hunnit med lite shopping, restaurang besök och svalkat fötterna i en och annan fontän.


RSS 2.0